Omgeving en activiteiten

mooie natuur

gelegen tussen het voormalige vestingsstadje Steenbergen en Roosendaal, smalle polderwegen die slingeren over dijken door het fraaie polderlandschap.

lekker wandelen

alle ruimte om heerlijk in de natuur te wandelen. Polders en open zicht.

heerlijke fietsroutes

Noord Brabant is de plek voor geweldige fietstochten. Fietsen zijn te huur voor 10 euro per fiets per dag, indien beschikbaar.

Kruisland gelegen tussen het voormalige vesting-stadje Steenbergen en Roosendaal, smalle polderwegen die slingeren over dijken door het fraaie polderlandschap.

In Kruisland zelf zit museum de holle roffel, in dit museum krijg je een beeld van de industriele revolutie vanaf de 20e eeuw.

Op het water bij Beneden Sas kun je kanovaren of suppen op de Steenbergse Vliet, een rustig riviertje zonder stroming. Bobla sup en surf.

Stadhuis van Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is één van de oudste steden van Nederland. Het draagt al een geschiedenis van ruim 800 jaar met zich mee als handelsstad, als garnizoensstad en nu als één van de meest gezellige steden in Nederland. Er is dan ook heel wat van die geschiedenis te ontwaren op vele plekjes in de binnenstad. Dat historisch erfgoed en moderne architectuur goed samengaan, is in Bergen-op-Zoom mooi te zien. Stadswandelingen in Bergen op Zoom | Brabantse Wal


Landgoederen

Landgoed Mattemburgh tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide waar een bos bij is en een orangerie Mattemburgh.

Landgoed de Heenwerf is een wijngaard in Kruisland, gespecialiseerd in mousserende wijnen die elke zaterdag geopend is en ook regelmatig vrijwilligers zoekt om een dag druiven te plukken of een wijngaarddiner te organiseren. Landgoed Heenwerf - WELKOM

Landgoed Arcadia, brasserie maar bovenal Green egg workshops en picnic plek met de green egg. Landgoed Arcadia | Brasserie & Workshops | Steenbergen


Natuur in de buurt

Op een kwartier fietsen van de B&B ligt vogelkijkhut de Roode Weel in het natuurgebied Markiezaat een plek voor vogelaars. Markiezaat - Vogelkijkhut.

Bij de Wouwse plantage of in het grenspark de Kalmthoutse Heide kunt u heerlijk wandelen in het bos.

Op de Wouwse plantage ligt ook een prachtige golfbaan.


Lekker shoppen

Kruisland ligt vlakbij Roosendaal. Winkelen in Rosada (designer outlet) of in het centrum. Bowlen, karten, overdekt spelen of een skydive maken, genoeg activiteiten te vinden daar.


Zwemwater

Dichtbij zijn een aantal zwembaden te vinden, waaronder op een kwartier rijden waterspeelpark Splesj. Bent u meer van natuurwater dan vindt u op 30 minuten rijden het strand van Sint-Annaland.

Extra informatie:

    • inchecken na 15.00 uur, uitchecken voor 10.30 uur
    • bagageservice vroegkomers is in overleg mogelijk
  • kamerprijzen zijn inclusief welkomstdrankje met wat lekkers en ontbijt

Kruisland, in de oude pastorie

Bed and breakfast De Wetenschap der gastvrijheid staat Middenin het dorp Kruisland, hiervoor de oude pastorie.

Fijne kamers met eigen badkamer, een gedeelde huiskamer en een heerlijke tuin om in te verblijven.

Kruisland is gelegen op de Brabantse wal, omgeven door mooie fietsroutes en water om te kanovaren of vissen. Steden, zoals Roosendaal, Bergen op Zoom, Wouw en Steenbergen op korte afstand en genoeg te doen voor jong en oud.